Konsert Semangat Inspirasi di empat lokasi serentak


Petaling Jaya, 30 November 2011 :: Nantikan gegaran artis-artis hebat di Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Johor Bahru dan Kota Kinabalu dalam acara menyambut tahun baru yang paling hebat, Konsert Semangat Inspirasi anjuran TV3 dengan kerjasama Coca Cola pada 11 Disember 2011 (Ahad) jam 9.00 malam hingga 10.30 malam.

Menanpilkan barisan artis hebat antaranya Tomok, Bunkface, Meet Uncle Hussein, Wings, Faizal Tahir, Jaclyn Victor, Black dan ramai lagi. Konsert Semangat Inspirasi yang bersiaran secara langsung menerusi TV3 dari Bukit Kiara Equestrian Indoor Arena, Kuala Lumpur turut mempersembahkan kumpulan rock indie Britain, One Night Only.

Stesen televisyen nombor satu negara, TV3 dan jenama minuman terkenal di Malaysia, Coca-Cola bertekad untuk menggegarkan belia Malaysia dan membangkitkan semangat mereka untuk mencapai kecemerlangan. Yang pastinya, muzik menjadi platform atau saluran komunikasi terbaik untuk golongan remaja zaman kini.

Menurut Encik Ahmad Izham Omar, Ketua Pegawai Operasi Rangkaian Televisyen, Media Prima Berhad, “Kolabrasi TV3 dan Coca-Cola bertujuan untuk mengakhiri tahun 2011 dengan gilang-gemilang, menyambut tahun 2012 dengan semangat baru yang positif dan penuh inspirasi. Justeru, persembahan konsert yang berskala besar nyata boleh mencetuskan semangat baru di kalangan penonton kami khususnya golongan remaja dan belia untuk terus melakar kejayaan dalam hidup mereka,”

“Usaha ini juga sebagai tanda penghargaan kami kepada jutaan penonton yang tidak pernah jemu memberi sokongan kepada TV3. Kami menjanjikan hanya yang terbaik akan dipertontonkan kepada anda semua pada 11 Disember 2011,” katanya.

Pengurus Pemasaran Serantau Coca-Cola untuk Singapura, Malaysia dan Brunei, Encik Andrew Jeffrey pula berkata, “Konsert Semangat Inspirasi adalah hasil kerjasama antara dua jenama yang paling terkenal di negara ini, TV3 dan Coca-Cola, sebagai sebahagian daripada kempen ‘Buka Coca-Cola, Buka semangat’ kita yang bertujuan untuk memberi inspirasi kepada belia dan membangkitkan semangat mereka untuk mencapai kecemerlangan melalui bahasa sejagat belia, iaitu muzik,”

“Lagu Buka Semangat oleh Tomok dan kumpulan One Night Only, merupakan persembahan kemuncak konsert ini. Oleh itu, hasil kerjasama antara artis tempatan dan kumpulan antarabangsa ini merupakan satu peringatan kepada semua orang bahawa apa jua boleh dicapai jika anda meletakkan semangat dan tumpuan anda untuk membuat satu kenyataan,” kata Jeffrey.

Selain Kuala Lumpur, Pulau Pinang di utara Malaysia, Johor Bharu di selatan Malaysia dan Kota Kinabalu di timur Malaysia turut dipilih sebagai lokasi Konsert Semangat Inspirasi yang menampilkan artis-artis lama dan baru.

Sepanjang perjalanan konsert yang berlangsung pada malam tersebut, suasana konsert yang berlangsung di Pulau Pinang, Johor Bharu dan Kota Kinabalu juga dapat disaksikan oleh penonton rumah yang mengikuti siaran langsung di TV3. Para penonton turut berpeluang menonton klip video tentang perjalanan seorang anak seni, Tomok yang tidak pernah gentar dengan rintangan dan dugaan yang menguji kekuatannya untuk mencipta nama di persada seni negara. Kejayaan Tomok boleh dijadikan sumber inspirasi kepada para penonton agar terus berusaha untuk mencapai cita-cita.

Acara tersebut akan dimeriahkan dengan pelbagai aktiviti menarik di karnival mini dari jam 6 petang hingga 8 malam pada 11 Disember 2011 yang menggabungkan gerai-gerai program TV3 seperti Studio Cereka, MyTV3, Inspirasi Wanita dan TV3 Kids. Selain berpeluang untuk beramah mesra dengan barisan pelakon, pengunjung juga dapat memenangi cenderahati eksklusif melalui trivia dan aktiviti-aktiviti permainan. Kemudahan pengangkutan disediakan dari parkir Pusat Sains Negara ke Bukit Kiara Equestrian Indoor Arena dari jam 6 petang.

sumber :: TV3

Advertisements

One response to “Konsert Semangat Inspirasi di empat lokasi serentak

Pendapat anda

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: