5 sebab lelaki memutuskan hubungan


1 :: Si lelaki tidak lagi merasakan kekasihnya cantik dan menarik. Kadang-kadang sebenarnya tiada apa yang berubah pada diri si wanita, cuma di mata si lelaki dia tiba-tiba tidak menarik.

2 :: Lelaki ingin berfoya-foya dan tidak mahu ketinggalan mengecapi keseronokan dunia. Dalam diri lelaki, memang ada sifat dan perasaan ingin mempunyai perempuan lain dan ingin melakukan pelbagai perkara yang biasanya memang mendatangkan masalah sekiranya pasangan mereka mendapat tahu.

3 :: Lelaki merasa bosan terhadap pasangannya. Ada satu tahap dimana si lelaki akan cepat merasa bosan bersama pasangannya. Kebosanan ini datang mungkin disebabkan mereka selalu berjumpa, selalu bergaduh, selalu itu dan ini. Rutin boleh menyebabkan kebosanan.

4 :: Lelaki takut pada komitmen. Akan sampai satu tahap bila lelaki akan merasa takut tentang masa depannya. Dalam otak mereka berputar hal dan persoalan seperti di mana mahu bekerja, berapa banyak gaji yang boleh diperolehi, nak kasih duit pada ibubapa, belanja itu, belanja ini… Pada tahap ini mereka akan mudah runsing bila berbicara tentang perkahwinan. Inilah sebab mereka memutuskan hubungan yang bakal menjadi komitmen jika belum dapat mengukuhkan status ekonomi mereka.

5 :: Lelaki merasa terkongkong. Buat itu tak boleh, buat ini tak boleh. Terpaksa melayan pasangan setiap masa, tiada masa untuk itu dan ini. Lelaki memerlukan kebebasan, adalah memadai panggilan 5-10 minit sehari berbanding bergayut sepanjang hari. Ini kerana lelaki memerlukan ruang untuk dirinya bernafas…

Advertisements

Pendapat anda

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: